Solkrem i solarium – bruke eller ikke bruke?

Det er mange som tenker at de bør benytte seg av solkrem når de inntar solariumssengen for å beskytte huden. Er dette den beste fremgangsmåten, eller bør man la solkremen bli hjemme når man søker den perfekte brunfargen?

 

Solkrem og solariekrem

Først og fremst er det viktig å skille mellom solkrem og solariekrem. Her har kjært barn mange navn, men spesialkremer som er brukt i solarium har ikke solfaktor; de har det som mål å gi huden fuktighet og fremskynde bruningsprosessen.

Du skal ikke avskrive solkrem med solfaktor – tvert imot! Dette er det veldig viktig at du bruker, men bruk det når du er ute i solen, ikke i solariet.

 

Hvorfor skal man ikke bruke solkrem?

Bruk av solkrem i solarium frarådes. De anbefaler at dersom du skal ta i bruk solarium og er redd for å bli brent bør du heller kutte ned på solingstiden.

Mange vil, når de bruker solkrem i solarium, tenke at de kan ligge lenger for å oppnå den brunfargen de ønsker. De anbefalte maksimaldosene er laget med utgangspunkt i hudens følsomhet når den ikke er smurt med solfaktor.

 

Hva bør man bruke istedenfor, og hvorfor?

Selv om solkrem ikke anbefales betyr ikke det at du ikke kan smøre inn huden før og etter solingen. En solariekrem vil tilføre huden nærende vitaminer og mineraler slik at huden ikke tørker ut. På den måten blir brunfargen jevnere og vil vare lenger.

Mange anbefaler å bruke fuktighetskrem uten parfyme når man legger seg ned for å ta sol. Krem på huden når man bruker solarium er flott for et jevnt resultat, da vi mennesker har ujevn fuktighet i huden som kan være utslagsgivende for sluttresultatet.

Hos Norsk Solariumservice finner du solariumskremer fra kjente merker som Playboy, Hawaiiana og Tannymax, alle med ulike dufter og egenskaper.

 

Ikke glem å beskytte øynene

Selv om det anbefales å la solfaktorbeskyttelsen ligge hjemme betyr ikke dette at det er fritt frem for å ligge uten beskyttelsesbriller. Dersom du er redd for å få skiller etter beskyttelsesbrillene behøver du ikke å være det. Brillene kommer både med og uten bøyle over nesen.